Going out

15A. Bistro.Wine bar. A new place in town

De obicei scriu din confortul casei mele, însă de ceva timp am descoperit plăcerea de a-mi lua laptopul sub braţ şi de a merge în locuri care mă inspiră. Mi se pare fascinant să pot savura o cafea sau un ceai în timp ce ochii mi se plimbă în jur, la decorul locului şi oamenii din jurul meu, în căutarea ideilor pentru următorul paragraf. Dacă în localul respectiv se serveşte şi mâncare delicioasă este perfect,  întrucât scrierea  unui articol de calitate durează de obicei ore bune. De când am început să fac asta, mi-am dat seama însă că nu cunosc prea multe astfel de locuri, care să fie şi la îndemână şi să aiba acel ceva pe care nu o să îl găsesc niciodată la o cafenea Starbucks.

bistro 15A

De regulă aleg să nu merg în localuri super comerciale, ci îmi place să descopăr locuri cu un farmec aparte, cu o poveste,  locuri în care să merg şi să mă simt ca acasă. În care oamenii vin pentru că le place conceptul, nu pentru că e fancy să îşi dea check-in acolo.

Aşa am descoperit un loc care mi-a devenit drag încă de la prima vizită, numit simplu 15A, după numărul străzii pe care este situat, General Constantin Coandă. Îl găsiţi uşor printre străduţele liniştite şi pline de farmec  din apropiere de Piaţa Victoria. Pentru mine este ideal amplasat, întrucât e aproape atât de unde locuiesc, cât şi de salon. Însă este foarte accesibil oricui, căci este la doar 5 minute de mers pe jos de metroul de la Piaţa Victoriei(ieşirea B), cu acces la 2 magistrale, M1 şi M2.

bistro 15A

Imediat ce treci de poartă şi ajungi pe terasă, simţi că eşti parte din familie. Şi nu este nimic greşit în acest sens, deoarece exact asta este de fapt 15A, o afacere de familie începută cu multă pasiune. Iar fiecare persoană ce îi calcă pragul simte imediat atmosfera degajată, ce te îmbie să te simţi relaxat şi în largul tău.

Farmecul aparte al locului este dat de casa ce datează din anul 1890, asupra căreia s-a intervenit foarte puţin, tocmai pentru a păstra neatinsă povestea ei. A aparţinut unei pictoriţe pe nume Zoe Moga, ce a locuit acolo împreună cu soţul ei. Şi generaţiile ce au urmat şi locuit acolo au moştenit iubirea pentru artă, unul dintre urmaşi fiind muzicieni. Când casa a rămas goală şi pe punctul de a-şi pierde strălucirea, Daniel, împreună cu familia lui, care îi cunoşteau povestea îndeaproape au decis să se implice. Fiind importatori de vinuri de peste 10 ani, au văzut în acest loc o oportunitate de a împleti frumos lucrurile. Au urmat multe planuri şi multă muncă. De la vopsirea tocurilor de la geamuri până barul recondiţionat şi construirea terasei, totul este făcut de membrii familiei, viziunea lor punându-şi amprenta asupra aspectului locului.  

Astfel a luat naştere home bistro-ul  15A, un loc în care simţi că mergi la nişte prieteni acasă, doar că de fapt mergi la restaurantul lor. Meniul îţi oferă suficiente posibilităţi încât să vrei să vii atât pentru mic dejun, cât şi pentru prânz şi cină. De la Croque Madame sau Monsieur delicios, la burgeri sau un steak excelent, bucătarul de acolo promite să îţi încânte papilele gustative.

Când vine vorba de vin, poţi merge liniştit pe recomandarea lor. Fiindcă tot se apropie vara, poţi opta pentru un rose fresh de la Mirabeau sau, dacă preferi spumantele, un pahar de şampanie Gosset cu siguranţă ţi s-ar potrivi. Partea bună este că poţi alege o sticlă de vin bun şi pentru acasă, întrucât 15A este de asemenea, wine shop.

15A winebar

Pe lângă ambientul plăcut, mâncare şi vinuri excelente, se organizează tot felul de evenimente: concerte, degustări, târguri de haine(nu vreţi să ştiţi ce comori am găsit acolo) dar şi târguri de carte.

Pentru a vedea toate evenimentele ce urmează, puteţi urmăriţi pagina lor de facebook sau pe cea de instagram.

Pe mine ştiţi deja unde o să mă găsiţi în timpul liber.

Ne vedem acolo? 🙂