Eating

Rețetă budincă de chia cu pshysalis uscate

Budinca de chia este una dintre variantele de mic dejun preferate de mine. Și cum sunt destul de activă pe instagram și postez acolo destule idei de mese sănătoase, sunt întrebată foarte des cum prepar budinca de chia. Nimic mai simplu și rapid!

Astăzi, în timp ce pregăteam ingredientele pentru mic dejun am realizat că am rămas fără lapte vegetal. Însă cum mie îmi place să improvizez, am decis să folosesc un produs descoperit recent la cei de la Bewell. Este o băutură bio din cocos și cacao de care eu mă bucur în zilele friguroase, în locul ciocolatei calde.

Mi-am dat seama că o să iasă o nebunie de rețetă, așa că am filmat pașii și am postat un reel pe instagram, decizând să scriu totodată și acest articol.

Ce ingrediente am folosit:

  1. Seminte de chia (3 linguri)
  2. Bio Latte Cocoa (2 linguri)
  3. Apă calduță (250 ml)
  4. Fructe de physalis uscate(30 g)
  5. Nuci (30g)
  6. Fulgi de cocos pentru decor (de la Dm drogherie markt)

Ca regulă generală, indiferent ce lichid se folosește la budinca de chia(apă, lapte, suc), la 250 ml de lichid se adaugă 3 linguri de semințe de chia. Este singurul lucru de care trebuie să ții cont pentru o consistență ideală, acesta fiind de altfel și singurul lucru care dă bătăi de cap în prepararea acestei simple budinci.

Spun că este o rețetă foarte simplă deoarece nu este nevoie de preparare termică și este foarte rapidă și versatilă. Poți adăuga ce ingredinte dorești, așa că este greu să te plictisești de budinca de chia. Iar semințele de chia sunt o sursă atât de bogată în nutrienți(proteină de calitate, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine etc.), încât este păcat să nu le introduci în alimentația ta.

Cum am preparat budinca?

Pai, după cum spuneam, am pus trei linguri de seminte de chia în lichidul format din 2 linguri de Bio Latte Cocoa și 250 ml de apă. Am amestecat si am lasat semințele de chia la hidratat. Ideal este să le lasam peste noapte, însă dacă ați uitat de asta cu o seară înainte si decideți că vreți budinca de chia la micul dejun, să știți că sunt suficiente și 15 minute pentru o consistență bună a budincii.

Rețetă budincă de chia cu pshysalis uscate
Sursa foto: doc.ro

Odată cu semințele de chia, am pus la hidratat si fructele uscate de physalis în puțină apă călduță. Pe acestea nu le-am lasat intenționat la hidratat mai mult, deoarece voiam să se pastreze puțin uscate. De când am descoperit varianta de fruct uscat, le prefer pe acestea în locul celor proaspete. Îmi place crunchiness-ul lor, faptul că sunt un pic acrișoare, gustul – care este o combinație de mango cu ananas. A devenit unul din snack-urile mele preferate. Conțin și acestea fibre, proteine, vitamina A, antioxidanti și sunt recomandate mai ales în perioada virozelor si gripelor.

După ce s-au hidratat și semințele de chia(verificăm consistența amestecând cu o linguriță), am adăugat peste fructele de physalis, câteva nuci(mix din caju, nuci brazilia, nuci pecan) și am decorat cu fulgi de cocos.

And that’s it! Mai simplu și mai rapid de atât nu se poate, nu?

Poftă bună!

Citește și: 5 REȚETE DE PORRIDGE(TERCI DE OVĂZ) DE CARE TE VEI ÎNDRĂGOSTI