Beauty

Cum să obții părul gri mult visat. Am descoperit produsul perfect

Părul în tonuri de gri este şi anul acesta în tendinţe, alături de cel în nuanţe calde de lavandă, aşa cum vă povesteam în articolul acesta.

Eu una m-am îndrăgostit iremediabil de conceptul de grey hair, încă de când am testat pentru prima dată această variantă. Însă oricine a încercat această culoare ştie că nu este uşor de păstrat. Am cercetat piaţa de-a lungul timpului pentru a găsi produsul perfect şi abia de curând am găsit unul care să mă mulţumească şi am decis să împărtăşesc asta cu voi, din moment ce foarte multe dintre voi mă întreabă cum reuşesc să menţin această frumoasă culoare pe termen lung.

Cum obținem părul gri mult visat
Foto: Bogdan Fusea
Locaţie: Biotiful Atelier

Primul pas căruia trebuie să îi acordaţi o atenţie specială este vopsitul părului. Fie că optaţi pentru un balayage sau o colorare completă a părului, alegerea unui hairstylist bun şi a produselor profesionale de bună calitate este esenţială pentru un păr frumos şi sănătos. Eu am votat pentru tehnica balayage deoarece nu vreau să îmi vopsesc foarte des părul, iar această modalitate îmi permite să o fac o dată la 6 luni şi să scap de stresul rădăcinior crescute lunar. Din fericire, nuanţa mea naturală este un blond închis cu tonuri de gri, aşadar se potriveşte foarte bine cu vârfurile vopsite în acest fel.

Primul pas este relativ simplu, deoarece tu nu trebuie să depui nici un efort iar la final pleci cu un păr superb. Partea dificilă este păstrarea acestei nuanţe, iar în acest sens eu am tot testat şampoane şi măşti nuanţatoare.

Pot să vă spun că trebuie să uitaţi de produsele precum Kallos şi Loncolor găsite pe rafturile oricărui boutique de cartier. Acestea nu fac decât să usuce părul şi să îl pigmenteze neuniform, iar dacă staţi mai mult cu ele în păr veţi avea la final tonuri de mov, nicidecum de gri.

Nici produsele profesionale pe care le puteţi achiziţiona din saloane de înfrumuseţare sau din magazine online specializate pe acest segment nu au întodeauna rezultatele dorite, aşa că este nevoie de mult reasearch. Şi teste, în cazul meu.

Primul şampon nuanţator care m-a surpins în mod plăcut după multe încercări este cel de la Alfaparf. Produsul numit Never Brass are o textură ușor vâscoasă, este pigmentat şi nu pătează părul. Îl găsiţi şi online, dar şi în anumite saloane.

șampon pentru păr cu adevărat gri

Trebuie să ţineţi totuşi cont că şi acesta usucă părul destul de tare, astfel încât trebuie să optaţi ulterior pentru o mască hidratantă, pe care să o lăsaţi să acţioneze cât de mult timp posibil. Iar cum timpul este o problemă pentru mine, când am descoperit un produs care să micşoreze durata necesară am fost foarte fericită.

Revival este un brand cu o lungă istorie în domeniul îngrijirii părului. A apărut în anul 1985 în Tel Aviv iar de atunci a continuat să cerceteze pentru îmbunătăţirea produselor sale. Puteţi găsi mai multe informaţii pe site-ul oficial.

Produsul meu preferat de la ei este Keratin Blue Acid Mask, un produs ce combină tratament de hidratare intensivă pentru părul deteriorat şi particule nuanţatoare şi neutralizante care ajută la obţinerea nuanţelor de blond cu reflexe gri. Îmbogăţită cu Keratină şi Vitamina E, aceasta hidratează părul în profunzime, îi redă strălucirea şi protejează nuanţele de blond, neutralizând nuanţele nedorite de galben.

masca perfectă pentru părul gri mult visat

Cum se foloseşte?

După şamponare, se aplică pe păr o cantitate corespunzătoare şi se masează. Lăsăm să acţioneze minim 5 minute, apoi clătim. Deoarece eu prefer o nuanţă de silver mai intensă, las întotdeauna masca să acţioneze mai mult timp. O aplic pe lungimi, îmi pun un prosop în cap şi mă ocup de lucrurile pe care le am de făcut în casă în ziua aceea, fie că e vorba despre spălatul vaselor sau dat cu aspiratorul. La final îmi clătesc părul şi îl pregătesc pentru coafat. Oricât de mult aş lăsa-o să acţioneze, nu îmi fac griji că nuanţa obţinută va avea tonuri de mov.

Fiind adresate în exclusivitate saloanelor de înfrumuseţare, produsele Revival nu se găsesc în magazine fizice sau online. Eu rog mereu o colegă să o comande direct de la distribuitor. Dacă vă pot ajuta în sensul acesta, nu ezitaţi să îmi scrieţi.

Un alt lucru care îmi place la acest produs este că nu încarcă părul, are un miros şi o textură foarte plăcută. Cantitatea este mare (500 ml), iar raportul calitate-preţ este mai mult decât avantajos.

Mulţumim, Revival, pentru crearea acestui produs fantastic!

părul gri mult visat

Foto: Bogdan Fusea
Locaţie: Biotiful Atelier

Nu există nici un motiv pentru care să nu mai avem părul gri mult visat!

2 Comments

  • Irina

    Folosesc Fanola No Yellow sampon acum,si la fel na asteptam sa taie mai mult tonurile de galben. O sa incerc pe viitor Revival

    • floranced

      Nu am incercat Fanola, insa dupa cum spuneam, nu ma mai atrage atat de mult ideea de sampon nuantator datorita faptului ca usuca mult parul, acesta trebuind hidratat foarte bine ulterior. Masca imi rezolva ambele probleme, atat pigmentarea, cat si hidratarea 🙂