Sporting,  Storytelling

Sweat Concept, un întreg ecosistem de fitness și wellbeing

Mișcarea înseamnă viață.

Știm asta deja. Practicată constant, aceasta îmbunătățește starea fizică și mentală, reduce stresul, îmbunătățește calitatea somnului, sporește încrederea în sine…și putem continua la nesfârșit cu beneficiile ei.

Dar cum anume rămânem motivați să facem sport constant? Chiar și persoanele perseverente au momente în care le este greu să se dea jos din pat. Știu asta pentru că o pățesc și eu uneori. Ce anume îmi dă acel impuls care mă mobilizează instant?

Gândul că merg într-o comunitate frumoasă cu care împărtășesc aceleași principii, într-un spațiu modern și digitalizat în care am la dispoziție tot echipamentul de care am nevoie și nu în ultimul rând, mai ales în contextul actual, un loc sigur pentru sănătatea mea în care pot face mișcare.

La Sweat Concept merg încă de la deschiderea lui. Am aflat de el de la o prietenă, care mi-a povestit despre acest proiect și mi-a spus că există opțiunea de One day pass, astfel că pot vedea efectiv ce oferă.

Ei bine, am pus piciorul acolo… și am rămas acolo. Acum este ca a doua mea casă. Și aș vrea să vă prezint și vouă această a doua casă a mea, pentru că este un concept de fitness atât de complet și complex, încât consider că toată lumea ar trebui să îl descopere.

Ideea proiectului a venit din necesitatea proprie a trei membri fondatori ce vin din domenii diferite, dar sunt pasionați de sport, de a aduce pe piață un concept care nu exista și de care își doresc să se bucure atât ei, cât și consumatorii de fitness.

Matei Laurențiu, unul dintre investitori, își amintește cu drag cum a luat naștere acest proiect.

” L-am cunoscut pe Radu(cel de-al doilea investitor) datorită pasiunii noastre comune pentru motocross. El a venit cu ideea unui astfel de proiect, iar eu am fost de acord imediat. Mai târziu ni s-a alăturat și Alexandra.

Trei luni de zile durat doar schițarea în mare a proiectului. Au urmat apoi multe evenimente și convenții din domeniul fitness-ului la care am participat pentru a ne informa cu privire la tot ce înseamnă acest domeniul de fapt și pentru a găsi cei mai buni furnizori pentru aparatura și echipamentele necesare. La momentul respectiv nu aveam un nume pentru acest proiect, ulterior mi-a apărut în minte cuvântul ”sweat” care mi se pare foarte potrivit, pentru că te duce cu gândul la acțiune, la faptul că trebuie să muncești pentru a obține rezultate.

Am început apoi studiile de fezabilitate și am căutat oameni extrem de competenți pe fiecare latură a acestui proiect, de la cabinet la arhitectură, la proiectant de instalații, furnizori… Tot procesul a durat un an și jumătate. Primul sediu, Sweat Concept Promenada a fost deschis în 15 iunie, iar The Light în 4 august. Nu ne-am grăbit, pentru că ne-am dorit ca totul să fie top premium și să aducem pe piață un concept cu totul nou.

Și spun eu că au reușit. Dar haideți mai bine să vă spun cum decurge o vizită la Sweat Concept.

Cu brățara pe care o primești atunci când devii membru Sweat Concept îți poți face check-in-ul, închide vestiarul și te poți conecta la aparatele Matrix. Astfel, poți vedea ulterior în aplicația Sweat Workout Tracking câte calorii ai ars, câte serii și repetări ai făcut, cu ce greutate etc. S-au dus zilele în care trebuia să îți notezi toate aceste lucruri pe un carnețel, pentru a urmări progresul.

Un alt lucru foarte util și interesant care este posibil cu ajutorul aplicației Sweat Workout este acela că trainerul tău personal îți poate seta antrenamentul de la distanță, în cazul în care nu poate fi lângă tine. În momentul scanarii brățării la aparatul respectiv, vezi în aplicație câte serii ai de făcut, iar pe măsură ce le efectuezi acestea sunt înregistrate, putând fi vizualizate atât de client, cât și de antrenor.

Am menționat mai sus faptul că aparatura este de la Matrix. Ei bine, află că aceștia sunt lider globali când vine vorba de echipamente de fitness. Cele două locații Sweat Concept sunt dotate cu top-brandul Matrix, iar consolele inteligente îți contorizează și afișează repetările, timpul de activitate și timpul de odihnă pentru o experiență de antrenament simplificată.

Pe baza contului de client atribuit brățării, aparatele de fitness rețin chiar și ajustările pe care le-ai făcut astfel încât acestea să se potrivească înălțimii tale.

Cu aceeiași brățară îți poți face check-out-ul și chema liftul din locația Sweat The Light.

Fascinant, nu e așa? Atâtea tools-uri integrate într-o brătară cool, care pe deasupra este și foarte comodă.

Un alt lucru care îmi place este că aceasta rămâne la utilizator, nu trebuie predată la finalul antrenamentului. Eu o port aproape în permanență, ca un reminder al stării de bine pe care o am după un antrenament, dar și ca motivație să revin cât mai curând.

Pe lângă aplicația Sweat Workout Tracking pe care am menționat-o, mai există două alte aplicații: Sweat One, în care găsești programul de funcționare al locațiilor, informații despre contul tău și unde poți face rezervări pentru clasele de Group Fitness și My Zone, o aplicație care îți dă feedback în timp real în timpul antrenamentelor cu ajutorul centurii cu același nume care se poate achiziționa de la recepție. Aceasta se conectează automat la sistemul MZ-Ultron, afișând pe ecranele din sală toți parametri fizici, datele fiind în proporție de 99,4% la fel de precise ca în cazul unui EKG. Astfel, tu sau antrenorul tău personal puteți ajusta planul de antrenament în funcție de aceștia sau, de ce nu, acest lucru te poate motiva să intri în competiție cu ceilalți utilizatori Myzone.

Prin ce alte lucruri se diferențiază Sweat Concept de o sală de fitness convențională?

Am întrebat-o pe Raluca Roșca, General Club Manager, cum ar defini ea pe scurt Sweat Concept:

”Îmi place să mă refer la conceptul nostru de fitness ca fiind un ecosistem complet care să ofere membrilor noștri toate tools-urile necesare pentru a-și atinge obiectivele propuse, oricare ar fi acelea – poate este vorba de scăderea în greutate, de tonifiere, de antrenament pentru o competiție sportivă, de relaxare sau de ce nu, de dorința de a fi într-o comunitate cu aceleași preocupări. În definitiv, nevoia suprema este starea de bine obținută prin mișcare.

Câteva facilități cu adevărat speciale pe care le-aș menționa, pe lângă cele deja enumerate mai sus, sunt:

Clasele Sweat Color Ride

Cyclingul este o experință în sine, de la intrarea în studioul negru, pus în evidență de logo-ul Sweat, care își schimbă culorile, până în momentul în care te urci pe bicicletă. Bicicletele sunt tot din gama Matrix, au pe cadran o consolă care în momentul activării se colorează de la albastru, la verde și rosu. Albastru înseamnă rezistență mică, verde rezistență medie iar roșu rezistență mare. Astfel, instructorul poate vedea cum te descurci, putând să îți dea sfaturi. Pe de altă parte, faptul că vezi și intensitatea cu care lucrează ceilalți participanți te poate motiva.

VirtuPRO/ Pure cycling

Un serviciu premium destinat profesioniștilor, acesta se traduce prin simulator virtual de cycling. Ce face acesta mai exact? Oferă cea mai bună experiență de ciclism interior. Având caracteristici inovatoare unice și o tehnologie de pionierat, VirtuPRO aduce senzația distinctă de open road într-o sală de sport interioară. Acest tip de antrenament este posibil doar la Sweat Concept, fiind singura sală de fitness din România care are un astfel de echipament.

Cei pasionați pot alege tururile cunoscute din lume, precum Lanjaron Motril (Spania), Soller 2 Mallorca (Spania), La Cabra (Spania), Glucksburg (Germania) și Padborg Timetrail (Danemarca).

Clasele complete de fitness și aerobic Les Mills

Pe lângă conceptele proprii, există și clase Les Mills, principalii furnizori de concepte de fitness din lume. Deși mai există săli de fitness care au clase Les Mills, Sweat Concept are în plus și partea de accesorii de la același furnizor, care sunt configurate în acord cu specificul fiecărei clase în parte, astfel, acestea se pot ansambla sau ajusta mult mai ușor și rapid, făcând clasele mult mai eficiente.

Zona de juice bar

Fiecare sediu din rețeaua Sweat Concept are o zonă de relaxare în care clienții își pot prepara o cafea, pot alege o gustare sănătoasă din frigider, pot lucra pe laptop, pot aștepta între două clase de grup sau pot socializa.

Promisiunea că Sweat Concept va rămâne rămâne mereu o sală de fitness cu echipamente high-end

”Contractul cu furnizorii noștri Matrix este de așa natură încât periodic vom înlocui echipamentul pe măsură ce apar noi actualizări astfel încât să asigurăm membrilor nostri ce este mai nou, mai potrivit. Ne angajăm să fim un centru de fitness care își respectă valorile și promisiunile față de membrii noștri. Pentru noi, premium este standard.”, ne spune Raluca Roșca.

Respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și combatere a răspândirii Covid 19

…și singura sală de fitness din România care are în portofoliu AernoviR Premium, un dispozitiv ce se găsește doar în unitățile ATI.

AernoviR Premium este un dispozitiv medical de clasă I în conformitate cu Directiva UE 93/42/CEE. Mecanismul de acțiune se bazează pe tehnologia plasmatică la temperaturi joase și asigură eliminarea germenilor (virusurile) până la 99%, eliminarea piridinei din aerul interior, eliminarea polenului din aerul interior, eliminarea mirosurilor neplăcute și reduce ușor concentrația de acetaldehidă din aerul interior.

Pe lângă prezența acestui aparat, se face dezinfectia cu rigurozitate, iar asta o poate confirma orice membru ce a trecut pragul Sweat Concept. Suplimentar, o dată pe lună se face dezinfecția prin nebulizare cu ajutorul unui furnizor avizat.

Sweat Promenada

Sweat Promenada este situat in proximitatea mall-ului Promenada, mai exact la 5 minute de mers pe jos. Se întinde pe o suprafață de 974 mp în care se regăsesc toate facilitățile unei săli de fitness – zona de gym propriu zisă, două studio-uri de aerobic respectiv cycling, zonă de funcțional training, zona de free weights, zona de juice bar și partea de spa and welness.

Locația este dotată cu 3 saune, o saună umedă și două saune uscate – una dintre ele este cea clasică, ce ajunge la 120 grade iar cea de-a doua este sauna bio, ce are un perete cu blocuri din sare de himalaya, cunoscută pentru proprietățile ei antibacteriene si antiinflamatoare. Sauna bio este realizată din lemn de cedru natural și ajunge la maxim 80 grade, lucrul acesta făcând-o pretabilă pentru persoanele care au anumite afecțiuni cardiace sau pentru acelea care nu au toleranță la căldură.

Tot în zona de spa există 2 scaune încălzite integrate într-un decor tare interesant, dedicate relaxării clienților. În zona imediat alăturată există și o mică bibliotecă ce conține cărți dedicate unui stil de viață sănătos.

Nu putea lipsi servicul de masaj, pentru care Sweat Concept colaborează cu o firmă externă. Partenerii lor au în portofoliu persoane cu deficiențe de văz, ajutând astfel la integrarea lor în câmpul muncii. Nu mai este nevoie să reamintesc faptul că aceștia sunt recunoscuți ca fiind cei mai buni tehnicieni maseuri și că se spune despre ei că ”văd prin degete”, nu e așa? La Sweat Promenada găsiți toate tipurile de masaj: de relaxare, masaj sportiv, masaj drenaj limfatic etc.

Un alt plus ar fi faptul că în Sweat Promenada găsiți și serviciul de chiropractică, foarte eficientă în cazul durerilor de spate, nevralgiilor sau durerilor articulare. Este binecunoscut faptul că în România există mulți chiropracticieni, însă puțini dintre ei sunt acreditați(undeva la 12 specialiști în toată țara). Pe unul dintre cei mai buni, Antonio Verona, îl găsiți la Sweat Concept.

Ce mai există în Sweat Promenada și mi se pare cu adevărat special? Un private gym pentru cine dorește să se antreneze ferit de ochii altor persoane. Accesul este complet separat, de la lift, până la intrare, spațiul fiind dotat greutăți, câteva aparate care să targeteze toate zonele musculare și cu o cabină de duș proprie. Este o facilitate ce există doar în Promenada, deoarece clădirea o permite.

Sweat The Light

Este o locatie extrem de ambitioasă, ce se întinde pe o suprafață de peste 2000 mp. Este situată la ultimele două etaje, 10 și 11 ale clădirii The Light.

Etajul 10 cuprinde studioul de aerobic, zona de gym, freeweigths și cycling, iar etajul 11 cuprinde zona de recepție, zona vestiarelor și terasa.

Ei bine, și pentru că am menționat terasa… imaginați-vă doar atât – să aveți posibilitatea de a vă antrena în aer liber, atunci când vremea o permite. Din nou, este un concept unic în România. Terasa are 650 mp și este impartita în două segmente – zona de antrenament si pista de alergare.

Tot pe terasă urmează să fie amenajată zona de spa. Vorbim despre un concept finlandez de saune outdoor, cu un view superb. Sunt în plan două saune uscate, trei hot tub-uri japoneze, cunoscute popular ca ciubere și o gradină japoneză.

Eu una abia aștept să depășim perioada pandemiei Covid și să mă pot bucura de toate aceste facilități.

Din fericire însă, datorită terasei în aer liber, vara aceasta am putut participa la două evenimente fantastice la Sweat The Light, despre care am rugat-o să ne povestească pe Raluca Roșca, cea care s-a ocupat îndeaproape de organizarea lor:

Primul eveniment, Cycling in the sky, a avut loc pe 27 august. Este un concept pe care l-am avut in minte de mult timp și pe care mă bucur că am reusit sa îl implementăm. Initial stabilisem să avem o singură ora de cycling, însă din momentul lansării evenimentului, în 3 ore s-au ocupat toate locurile disponibile. Ne-am bucurat să vedem că evenimentul a fost primit cu atâta entuziasm și am vrut să oferim mai multor persoane șansa de a avea această experiență, așa că am mai adaugat ulterior o clasă. A fost eveniment pe cinste, ne-am bucurat de feedback-ul pozitiv.

Amploarea primului eveniment ne-a facilitat succesul celui de-al doilea eveniment, din 19 septembrie, Les Mills United. A avut la baza un concept ce a fost creionat de furnizorii nostri de la Les Mills. Ne-am ambitionat, am organizat 7 clase diferite, pentru a oferi opțiuni fiecarui doritor: body pump, body combat, cycling, grit, HIIT, zumba, yoga. Din nou, clasele s-au ocupat foarte rapid, având în total 300 participanti. Am avut sprijinul multor parteneri, astfel că am reușit să creăm un eveniment sportiv cu aromă de festival, existând standuri ce au servit cafea, sucuri, suplimente și gustări sănătoase. Ne-am bucurat de starea de bine obținută prin mișcare. În definitiv, mișcarea ne unește și mișcarea ne schimbă viața.

Tot cei de la Less Mills au organizat un concurs intern. Noi ne-am înscris pe partea nordica, unde au participat 13 țări, cu un total de 1313 cluburi înscrise. Concursul a fost anunțat cu câteva zile înainte de eveniment, așa că nu am avut timp să facem pregătiri speciale pentru asta, avusesem de la început ideea și dorința de a organiza un eveniment fără precedent. Ei bine… în ziua de luni post eveniment am aflat că suntem câștigătorii concursului – locul I, din 1313 participanți. Eram conștienți că am organizat un eveniment de succes, însă am fost total surprinși de premiu, întrucât noi suntem, până la urmă, de curând intrați pe piața din România. A fost validarea noastră ca proiect, o încununare a succesului și ne-am bucurat enorm să primim aprecierea participanților și partenerilor.”, ne-a relatat Raluca Roșca, Manager Sweat Concept.

Dacă vă întrebați ce urmează, aflați că Sweat Concept nu se oprește aici. Deși începutul a fost anevoios din pricina pandemiei Covid, proiectul este unul ambițios, urmând deschiderea a trei noi locații până la finele anului viitor.

Până atunci, cele două locații vă așteaptă și le găsiți după cum urmează: Sweat Promenada pe Barbu Văcărescu 313-315, la etajul doi al clădirii, iar locația Sweat The Light la etajele 10 și 11 ale clădirii The Light, de pe bulevardul Iuliu Maniu 6Q. Pentru program de funcționare dar și alte informații, puteți consulta site-ul oficial.

La final, ca o concluzie a acestui articol, vă las filmulețul de prezentare.Veți găsi acolo motto-ul Sweat Concept.

I find it very inspirational.