Eating

Bomboane proteice raw – vegane. Rețeta pas cu pas

Cum am puțin timp liber – hop, în bucătărie. După înfrumusețat femeile și dormit, bucătăritul constituie cea de-a treia activitate principală a mea. De înțeles cumva, nu? Muncă, somn, mâncare – 3 dintre cele mai importante lucuri în viață.

Ei bine, nu mă pot lăuda că sunt genul acela de gospodină clasică ce prepară ciorbițe, tocănițe și plăcinte. Sigur, a fost o perioadă când le găteam cu plăcere și pe acelea și probabil că din când în când aș mai face-o. Însă în ultimii ani m-am orientat mai mult spre preparate rapide, simple și nu în ultimul rând, nutritive.

Pe lângă multe salate, supe creme sau legume la cuptor îmi place să experimentez destul de mult și în zona de dulce, mai ales dulciuri raw – vegane, pentru că… cine vrea să petreacă ore în șir în timp ce coace foi de prăjituri și face creme?

Așadar, astăzi vă prezint o rețetă simplă și delicioasă de bomboane proteice pe care le veți iubi, mai ales aceia dintre voi care au o pasiune pentru ciocolata amăruie.

Bomboane proteice raw – vegane

Bomboane proteice raw - vegane

Veți avea nevoie de:

  • 3 linguri proteină vegetala
  • 2 linguri pudră organică de cacao
  • 1 linguriță maca (despre beneficiile maca, aici)
  • 1 banană
  • 3 linguri lapte vegetal
  • 3 linguri ulei cocos ecologic
  • câteva picături extract de portocală

Pentru umplutură:

  • migdale
  • vișine

Pentru decor:

  • fulgi cocos
  • nucă măcinată

Modalitate de preparare:

Toate ingredientele pentru compoziție se amestecă cu un blender vertical. Se mai adaugă lapte vegetal sau cacao până când obținem un fel de budincă un pic mai groasă.

Se pune amestecul obținut în congelator și se lasă aproximativ 15 minute, cât să se întărească. După aceea, cu ajutorul unei linguri se porționează compoziția – luăm o lingură, punem în mijlocul ei o vișină sau o migdală, o modelăm în podul palmei în formă de biluță, o trecem prin cocos sau nucă măcinată și o așezăm pe un platou. Procedăm așa până când terminăm compoziția, punând apoi bomboanele obținute la frigider. Le lăsăm 20-30 de minute, după care le putem servi.

Bomboane proteice raw - vegane

După cum ați observat, rețeta nu conține niciun îndulcitor. Mie îmi place foarte tare ciocolata amăruie și îmi era poftă de un astfel de desert. Dacă doriți însă ceva mai dulce, puteți înlocui cacao cu praf de roșcove, transformând aceste bombonele într-un desert de care se pot bucura și cei mici.

O altă variantă este aceea de a adăuga îndulcitior, în acest caz, vă recomand stevie sau xylitol.

Poftă bună!