Traveling

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor

Din nefericire, eu mă număr printre acele persoane care nu pot dormi în timpul unui zbor. Sau a unei călătorii cu mașina. Sau cu trenul. Sau cu vaporul. Sau orice tip de călătorie. 

Așasar, a fost impetuos necesar ca de-a lungul timpului să găsesc tot felul de activități care să mă țină ocupată până când ajung la destinație. 

Iată câteva dintre lucrurile pe care le fac cu plăcere în timpul unui zbor.

1.Fac ordine în galeria foto a telefonului

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor
Sursa foto: Pinterest

Ei bine, asta este principala activitate pe care o am imediat după decolare. Deși am  o memorie a telefonului generoasă, îmi place ca din când în când să triez miile de fotografii și să fac loc unora noi. Iar dacă zborul este scurt… nu îmi mai rămâne timp și pentru altceva.

2. Răsfoiesc revista companiei cu care zbor

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor
Sursa foto: Pinterest

Nu râdeți! Poate părea ceva ce doar entuziasmații de primul zbor fac, însă mie îmi face plăcere să îmi ocup timpul cu această activitate de fiecare dată.  Deoarece nu aloc timp în general citirii presei, trăind astfel într-o bulă personală, este o activitate de mare ajutor pentru mine. Am găsit de-a lungul timpului informații foarte interesante – de la interviuri cu oameni ce au povești frumoase de spus, până la ce e de vizitat în țara spre care mă îndrept, informații despre modă, cosmetice sau chiar restaurante din București despre care eu habar nu aveam.

3. Citesc o carte

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor
Sursa foto: Pinterest

Eu mă număr printre acele persoane care nu pot face încă pasul spre cărțile în format electronic. Îmi place mirosul cărților noi, să dau pagina, să subliniez, să pun post-it-uri, să îndoi colțul paginii la care am rămas. Așadar, am grijă să pun mereu o carte în bagajul de mână. Însă orice modalitate de a citi ai alege, este o variantă excelentă de a termina o dată cartea aceea începută de câteva luni. Știu mai bine ca oricine cum e să tot amâni, căci atunci când sunt acasă găsesc mereu alte activități. 

4. Îmi pun ordine în gânduri

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor
Sursa foto: Pinterest

Ohoo, și câtă treabă am aici! Sunt genul de persoană care a luat întotdeauna decizii bazate mai degrabă pe rațiune decât pe emoții. Poate părea o dovadă de maturitate, o caracteristică care de altfel îmi este atribuită foarte des, însă numai eu știu cât de consumatoare de energie poate fi. Încerc pe cât de mult pot să renunț la a întoarce o situație pe toate părțile și de a-mi asculta în primul rând intuiția, însă până când reușesc… am ce face în timpul unui zbor!

5.Meditez

Sursa foto: Pinterest

La polul opus față de activitatea de dinainte este cea în care încerc să îmi golesc mintea. Este o tehnică pe care am deprins-o în timpul orelor de yoga la care particip cu drag de fiecare dată. Este foarte ușor să faci asta în avion – pur și simplu cauți o poziție cât se poate de confortabilă, închizi ochii și încerci să te detașezi – de zgomot, de ce se întâmplă în jurul tău, de timpul rămas până la aterizare – practic, de orice ce ține de exterior. Cel mai simplu este să te concentrezi pe respirație – să o observi, să o împarți în 3-4 timpi(sau mai mult, în funcție de experiență) în care inspirul și expirul să fie egale ca durată și cât mai line. Ori de câte ori apar gânduri, le lași să treacă, nu te agăți de ele și îți întorci atenția la respirație. Cu cât practici mai mult, cu atât vei reuși să avem mintea liberă o perioadă mai mare de timp. Și asta se simte al naibii de bine! 

6. Scriu un articol

Sursa foto: Pinterest

Exact ceea ce fac acum. Deși nu mă consider blogger în adevăratul sens al cuvântului, căci fac asta part time, din simpla plăcere descoperită de a scrie și de a-mi împărtăși gândurile, este o activitate pe care o iau foarte în serios. Scrierea unui articol documentat poate dura ore în șir, așadar… doar baterie la laptop sau telefon să fie! Dacă nu ești deținător al unui blog, scrierea unui jurnal poate fi o idee bună. Gândește-te ce frumos va fi să recitești gândurile dinaintea unei călătorii după ceva timp. O scrisoare în care să îți exprimi recunoștiinta față de o persoană dragă poate fi o idee la fel de bună, fie ea și în format electronic. Mie îmi place la nebunie să fac astfel de gesturi din când în când. Prinși în rutina zilnică, e greu să ne găsim timp pentru astfel de activități, însă în timpul unei astfel de deconectări se pot face astfel de lucruri cu ușurință. 

7. Admir priveliștea

Sursa foto: Pinterest

Știu că poate părea plictisitor atunci când călătorești foarte des și ești obișnuit cu un astfel de view, dar mie îmi place în continuare să privesc în jos la munții, dealurile, apele care se întind. La luminițele orașelor, dacă este seară. La nori, căutând diverse forme în ei – o activitate jovială de altfel, dar care îmi amintește cu drag de momente asemănătoare în care așteptam cu nerabdare  să ajung la destinație.

8. Ascult podcast-uri

Sursa foto: Pinterest

Acultarea muzicii în timpul zborului nu îmi menține interesul la fel de mult, căci asta fac mereu în restul timpului. De când am descoperit podcast-urile însă îmi fac mereu o selecție înaintea unui zbor. Caut subiecte cât mai diferite, din mai multe zone de interes, astfel încât la finalul unui zbor să cobor din avion și cu un bagaj de informații, nu doar cu cel de mână. 

9. Vizionez filme

Sursa foto: Pinterest

Mai ales pe parcursul unui zbor transoceanic, unde ai la dispoziție filme ce nu au fost încă lansate în cinema. Nefiind o cinefilă, un astfel de zbor este binevenit și din acest punct de vedere, nu doar al destinației frumoase, căci așa mă mai pun și eu la curent cu ce e nou prin cinema. Sigur că o variantă este și aceea de a descărca filme înainte de zbor și de a le viziona pe tabletă sau laptop, însă eu nu am reușit să mă organizez în sensul acesta până acum. 

10. Pregătesc itinerariul pentru excursia ce urmează

10 lucruri pe care le poti face în timpul unui zbor
Sursa foto: Pinterest

De obicei nu am timp să planific minuțios vacanțele, ci doar cu o zi sau două înainte mă apuc să caut atracțiile turistice, restaurante și zonele de interes. Le salvez în mare în folderul de notițe, incluzând modalități de transport de la un punct la altul, iar apoi, în timpul zborului încep să planific efectiv activitățile pe zile. Sigur că de fiecare dată apar elemente surpriza ce sunt binevenite, căci îmi place din când în când să mă abat de la drum și să fiu spontană. 

Sper că ți-au fost de folos ideile mele. Zbor lin!