Sfaturi de la specialişti – Tu ştii să îţi speli corect părul?
Unul dintre avantajele unui job în industria înfrumuseţării este că de multe ori lucrezi împreună cu profesionişti din domenii afliliate de la care poţi afla o mulţime de secrete. Astăzi vorbim despre cum ne spălăm în mod corect părul.
Eu am petrecut mult timp de-a lungul anilor cu stilişti din toate domeniile afiliate – hairstylisti, make-up artişti, specialişti pe partea de cosmetică şi tratamente faciale sau corporale. De câte ori vorbesc cu ei descopăr cu aceeiaşi uimire de fiecare dată cât de complex poate fi un domeniu – câtă teorie şi noţiuni, câte studii! Este fascinant cum orice lucru care pare banal are de fapt o întreagă istorie în spate şi cum fiecare pas trebuie efectuat într-o anumită ordine şi într-un anumit fel astfel încât să obţii de fiecare dată rezultate impecabile.
De exemplu, te-ai întrebat vreodată de ce atunci când pleci de la coafor părul tau arată fantastic, având şi volum şi textură şi strălucire, rezultate pe care tu nu le poţi obţine chiar dacă ai aceeiaşi gamă de produse profesionale acasă?
Am întrebat-o pe colega mea Irina ce anume îmi face de fiecare dată astfel încât să nu îmi mai pot scoate mâinile din părul proaspăt spălat. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţinem cont astfel încât să obţinem aceleaşi rezultate şi acasă:
1.Foloseşte apă calduţă, astfel încât foliculii să se deschidă şi să permită curăţarea eficientă a firului de păr. Apa rece nu permite acestui lucru să se întâmple, iar apa prea fierbinte va stimula secreţia de sebum – prin urmare, ai grijă să alegi temperatura ideală pentru scalpul tău.
2.Şamponarea ar trebui făcută întotdeauna de două ori – prima şamponare este pentru a înlătura impurităţi precum praf şi produse de styling. A doua şamponare este pentru a curăţa efectiv firul de păr. De aceea întotdeauna la a doua şamponare se produce mai multă spumă.
3.Învaţă să dozezi corect cantitatea de şampon – de obicei avem tendinţa de a folosi mai mult produs decât este cazul -o cantitate echivalentă cu diamterul unei monezi de 50 bani este suficientă pentru un păr scurt-mediu.
4.Alege produse profesionale – Diferenţa majoră dintre produsele de pe raftul supermarketurilor şi cele din gama profesionala constă în ingediente: de exemplu, un produs ce nu este dedicat uzului profesional conţine mai multă apă, siliconi şi parabeni şi mai puţine vitamine, uleiuri şi agenţi de tratare atât de necesare firului de păr.
5.Alege un şampon adaptat nevoilor părului tău – dacă este vopsit, alege un produs recomandat părului vopsit deoarece structura părului este modificată în urma procedurilor chimice la care a fost supus şi are nevoie de reparare. Dacă nu ştii exact ce produse să alegi, roagă hairstilyst-ul să facă o analiză a scalpului şi firului de păr şi să îţi facă o serie de recomandări.
6.Lasă şamponul să acţioneze minim un minut, indiferent de natura lui, făcând mişcări circulare cu vârfurile degetelor la baza firului de păr.
7.Foloseşte întotdeauna mască sau balsam potrivite părului tău. Aplicarea se face doar pe lungimi, nu şi la rădacina firului de păr. Când ai mai mult timp la dispoziţie, înfaşoară părul într-un prosop cald, care favorizează deschiderea profundă a cuticulei şi pătrunderea elementelor nutritive în firul de păr.
8.Clătirea parului este mai importantă decât ne dăm seama, prin urmare, nu o trata cu superficialitate. Insista la clătire până când toate produsele aplicate au fost îndepărtate, folosind, pe cât posibil, apă cât mai rece pentru a închide cuticula firului de păr.
9.Tamponează uşor părul cu un prosop, fără a freca pentru a preveni încurcarea şi ruperea acestuia.
10.Deşi ai crede că este invers, e indicat să usuci părul cu foehn-ul decât să îl lași să se usuce natural. Atunci când este umed, părul îşi schimbă structura moleculară şi se încurcă mult mai repede, iar descurcarea lui după ce acesta se va fi uscat în mod natural va deteriora mai mult parul decât ar face-o uscarea cu ajutorul foehn-ului. Pentru a proteja părul în timpul procedurii ar trebui să nu uiți să aplici un produs pentru protecţia termică, să respecți distanta de 10-15 cm faţă de scalp, să folosești perii din ceramica, nu metal şi să alegi cea mai mică temperatură posibilă dacă ai un fir de păr subţire. Încheie procedura cu un funcţia de aer rece a foehnului pentru închiderea cuticulei firului de păr. Aplică un ser pentru vârfuri și părul tău e gata să radieze de fericire☺️
De când ţin cont de aceste sfaturi reuşesc să obţin rezultate mult mai bune faţă de înainte, aproape la fel de bune ca cele de după o vizită la coafor 🙂
Tu ştiai toate aceste mici trucuri?
Dacă nu, te invit să le pui în aplicare şi să îmi spui ce rezultate obţii ☺️