Sporting

Despre cum poţi contribui la binele societăţii alergând

Ştiu, titlul v-a indus în eroare. Când ne gândim la practicarea unui sport, ne gândim în mod direct la beneficiile pe care ni le poate aduce nouă, celor ce îl practicăm. Însă cum ar fi dacă am putea ajuta şi alte persoane, în afară de noi înşine?

Spuneam aici şi aici că am început să alerg din simplă plăcere. Întotdeauna am crezut că procesul de obţinere a satisfacţiei în urma unui antrenament este unidirecţional. Nu m-am gândit că alergând, poţi face şi alţi oameni fericiţi, nu doar pe tine.

Din fericire, acest lucru este posibil. Conceptul de “Leadership al binelui” există şi a fost creat de Tudor Colţan, o dată cu formarea unei comunităţi dornice să ajute. De profesie avocat, Tudor a văzut în pasiunea sa pentru sport oportunitatea de a contribui la bunăstarea celor din jur.

Despre cum poți ajuta alergând
Legal Runners la Maratonul Bucureşti
Sursa foto: www.juridice.ro

Legal runners, o comunitate formată la bază din persoane aparţinând mediului juridic pasionate de sport a fost prezentă la numeroase competiţii sportive. Alergarea în scop caritabil a sprijinit cauze diverse, de la ajutorarea căţeluşilor din cadrul Adăpostului Speranţa până la susţinerea Asociaţiei ATCA, ce oferă terapie copiilor cu autism.

La final de martie, la Băneasa Forest Run, Legal Runners vor fi prezenţi pentru a oferi copilaşilor ce suferă de cancer şansa la un zâmbet. Aceştia vor alerga pentru ca 10 copii să beneficieze de experienţa frumoasă a unei tabere MagiCamp. O săptămână de activităţi distractive, relaţionare, reconstruirea încrederii în sine, îmbrăţişări şi multă voie bună dedicată copiilor ce au uitat să se joace şi să zâmbească în viaţa de zi cu zi.

Când m-a întrebat Tudor dacă vreau să mă alătur aceastei iniţiative, am spus “DA” fără să stau pe gânduri. Fără a fi cea mai bună alergătoare şi fără a face parte din domeniul juridic, pun la bătaie ce am mai de preţ: dorinţa de a ajuta.

Aşa că pe 24 martie îmi voi pune adidaşii de alergare în picioare, fie că va fi soare sau ploaie şi voi alerga cu o motivaţie mai mare ca oricând. Ce poţi face tu pentru a contribui la bucuria acestor 10 suflete frumoase ?

Mă poţi susţine donând chiar şi 1 leu pentru această cauză, AICI. Contează mai mult decât îţi poţi imagina.

Hai să construim împreună o lume cu mai multe zâmbete!

Later update: Am reușit să strâng suma propusă cu ajutorul vostru, celor ce v-ați implicat în această cauză. Vă mulțumesc din inimă!

Cursa a fost una minunată, însă cu provocări. Este complet diferită alergarea în padure față de cea pe asfalt, însă m-am bucurat de fiecare moment. Lucrul care m-a motivat să ajung la finish? Să știu că astfel pot ajuta niște copilași cu o soartă grea să zâmbească și să se bucure mai mult.

Poți citi întreaga poveste aici.